Hoito-ohjeet

Hoito-ohjeet

Syö ja nuku hyvin ennen tatuoinnin ottamista. Voit myös ottaa jotakin pientä evästä ja juotavaa mukaan. Kehon stressitaso vaikuttaa ihon kykyyn ottaa väriä vastaan ja myös kiputuntemukseen, joten huolehdi itsestäsi hyvin enne tatuoinnin ottamista. Jos sinulla on lääkitys, keskustele lääkärisi kanssa lääkityksen vaikutuksesta tatuoinnin ottamiseen. Tatuointia ei voi tehdä, jos olet raskaana, imetät, sinulla on kuumetta, sinulla on antibioottikuuri kesken. 
HOITO-OHJE 
Poista kelmu parin tunnin kuluttua. Pese tatuointi haalealla vedellä ja halutessasi miedolla saippualla ,PH 5,5. Painele tatuointi kuivaksi. Levitä ohut kerros voidetta esim. punaista Bepanthenis tai kookosrasvaa. Voit myös käyttää pihkasalvaa,ihon ärtyisyyden helpottamiseksi. Huomioithan, että jos olet allerginen havupuille tai luonnonhartseille, pihkasalva voi aiheuttaa allergisenreaktion. Pese tatuointi muutaman kerran päivässä viikon ajan, rasvaa tatuointi pesun jälkeen. Jos tatuointi kuivuu ja kutiaa voit rasvata tatuointia puhtain käsin myös pesujen välissä. Käytä puhtaita vaatteita. Anna tatuoinnin hengittää mahdollisimman paljon ensimmäisen viikon aikana. Ensimmäiseksi yöksi voit laittaa tatuoinnin päälle kelmun. Kelmu ei ole välttämätön, jos pystyt nukkumaan niin ettei tatuointi tartu kiinni petivaatteisiin tai yöasuusi. Jos tatuointi tarttuu vaatteeseen tai lakanaan kiinni, katsele kangas vaikka suihkun alla ja irrota se mahdollisimman varovasti. Älä revi. Älä myöskään raavi tatuointia jos se kutiaa, jos on pakko, voit kevyesti läpsiä kutiavaa kohtaa.
Vältä hikoilua pariin ensimmäisen päivän ajan. Saunaa ei pidä mennä pariin viikkoon, uintia/kloorivettä tulee välttää niin kauan kuin tatuoinnin parantuminen on kesken ja aurinkoa ainakin kuukauden. 
 Jos tatuoinnistasi lähtee parantumisen aikana väriä, niin se viimeistellään veloituksetta, jos kuvaa on hoidettu annettujen ohjeiden mukaisesti. 
(c)2021, Jenni Forssen All 
Jenni.forssen@gmail.com