Miksi tatuoinnit ovat ”kalliita”?

Ensin… Tatuointi on taidetta, se tuo iloa, rohkeutta, joskus lohtua kantajalleen. Tatuointi voi merkitä kantajalleen niin monenlaisia asioita. Koitan pitää työni sen hintaisena että ihan normaalilla ihmisellä on siihen varaa, koska minun arvomaailmassani taide kuuluu kaikille. Toisaalta usein tatuoitsijalla, kuten minullakin on myös perhe elätettävänä ja minunkin pitää joskus syödä. Lisäksi valtiontalous vaatii ainaista tukemista niin alv:n kuin henkilökohtaisten verojen muodossa. joudun tai saan ajatella myös omaa tulevaa eläkettä tai mahdollista sairauspäiväraha Yelin ja mahdollisen sairaus- ja tapaturmavakuutuksen muodossa.Tatuointien hinnoittelu ei ole yksinkerinen juttu

Asiakkaan kannalta hintojen vertailu on hankalaa, sillä vaikka tatuoitsijat usein ilmoittavat tuntihinnaston kotisivuillaan, voi hinta eri liikkeissä sisältää eri asioita. Käytännöt mm. Varausmaksun ja suunnittelun veloittaa,isossa vaihtelevat.

Tatuoitsijan kannalta hinnoittelussa on todella monta huomioitavaa asiaa, joista kaikkia ei mitenkään voi tietää ennen kuin on asiakkaan ihoon ainakin kerran kuvaa päässyt tekemään.
huomioitavia asioita tatuoinnin tyylin, värien ja yksityiskohtien lisäksi ovat mm; asiakkaan ihotyyppi, terveydentila, mahdolliset ihosairaudet, lääkitykset, stressitaso, ravitsemustilanne, ihon hoito etukäteen ja kivunsietokyky. Omien mallien tekeminen puhtaalleiholle on hinnoittelun kannalta tatuoitsijalle on huomattavasti helpompaa, kuin esimerkiksi peitekuvien tai asiakkaan vanhojen tatuointien freshauksen hinnoittelu.

Keskiverto tatuoinnin (n. 3 tunnin kuva) taustatyöhön kuuluu paljon asioita. On itse tatuointiin liittyvä tausta työ viestittelyineen ja suunnitteluineen ja sen lisäksi liiketoimintaan ja liiketilaan liittyvä muu tatuoinnin mahdollistava työ. Tatuoitsijan ammattitaitoon kuuluu tämän lisäksi jatkuva tietotaidon päivittäminen uusien välineiden, tyylien ja lainsäädännön suhteen.
Hinnoitteluun liittyvää ajankäyttö olen avannut hiukan enemmän instagramin puolella. Yhteenvetona voi sanoa, että 3 tunnin tatuoinnilla täytyy kuitenkin kattaa moninkertaisen määrän työtunteja, jotta koko tatuoinnin tekeminen turvallisesti ja hygieniasäädökset tiloissa on mahdollista.

Keskimääräiset välinekulut muutaman tunnin tatuointia kohden ovat muutaman kympin. Suuremman kuluerät muodostavat yleiset ja henkilökohtaiset verot, vakuutukset,  liiketilanvuokra ja muut liiketilankulut, hallintokuluja esim. (Puhelin ja netti ), tarvittavat. Kalusteet ja koneet, sekä viranomaismaksut, jotka pienimmilläänkin voivat olla päiväkohtaisesti toista sataa.
Laskennallisesti käteenjäävä osuus tatuoinnista on n. Puolet, jos sitäkään. Kun huomioidaan myös muu ajankäyttö kuin pelkkä tatuointimiseen kuluva aika, ei tuntipalkka päätähuimaa. Itse olen päässyt suunnilleen samoihin lukemiin kuin aiemmassa toimistotyöstä.

Pyrin siihen että,teen tatuointeja 4 vain päivänä viikossa. Tatuoimisen lisäksi hoidan viestittelyn, tilaukset, kirjanpidon, siivoukset, markkinoinnin.  Olen yhtäaikaa pomo, sihteeri, siistijä, kirjanpitäjä ja duunari. Ja tietysti myös taiteilija..  Kotiin päästyäni piirrän vielä tulevan viikon kuvia kotona. Päivät venyvät pitkiksi. Ja on asioita joista minun ei juuri nyt tarvitse huolehtia ollenkaan, koska olen vuokralla ja toimin yhdessä muiden yrittäjien kanssa. Tukenani on ihan huippu tiimi! Moni asia on niin paljon helpompaa ja mukavampaa, kun ei tarvitse tehdä ihan yksin.

Omiaan rajojen asettaminenTatuointien teon olen rajoittanut 4 päivään, sillä muuten en ehtisi nukkumaan, syömään tai näkemään lapsiani ollenkaan. Tatuointi artistin ammatti on tehnyt minusta jo kestämättömän puolison, en anna sen tehdä itsestäni huonoa äitiä. Tämän vuoksi en myöskään tee ilta tai viikonlopputöitä kuin aivan poikkeustapauksissa. Jos siis pyydät minulta ilta ta viikonlopputyötä, niin olethan valmis korvaamaan ajankäytön rahallisesti… omasta jaksamisesta huolehtiminen, rajojen asettaminen ja niistä kiinni pitäminen, on osa ammattitaitoa.

Lopuksi

Valitse tatuoitsijasi huolella, sekä järjellä että sydämellä ja muistathan..

Sinunkin tatuoijasi on ihminen. Vaikka onkin ihmeellinen. Hänellä on mahdollisesti muuta elämä tai hän ainakin salaa toivoisi niin. Hänellä on ehkä perhe. Ja hänellä on työ jota hän rakastaa yli kaiken ja jonka hän luvattoman usein laittaa kaiken muun edelle koska tatuoiminen on hänen intohimonsa. Hän on siinä hyvä ja haluaa oppia aina paremmaksi. Hän suunnittelee kuvan toiveidesi mukaa. Saat ihollesi aina mukanasi kulkevaan taideteoksen.

Siksi sinun kuvasi ei ole kallis, vaikka se ehkä nopeasti ajateltuna tuntui siltä.

Sinun kuvasi on suorastaan halpa ja ammattitaidolla ja rakkaudella juuri sinulle tehty!