ARPIEN PEITETATUOINNIT

Joidenkin arpien päälle on mahdollista tehdä peitetatuointi. Arpien päälle tatuoiminen vaatii kärsivällisyyttä. Arven/arpien tulee olla ajan kanssa parantuneita ennen kuin niiden päälle voi tatuoida. Tuore arpikudos voi vielä muuttaa muotoaan, jolloin myös sen päälle tatuoitu kuva voi muuttua, siksi on parempi olla kärsivällinen ja odottaa rauhassa, että arpi on kunnolla parantunut. Arvista riippuen parantuminen ja "asettuminen" voi vievä jopa yli 2 vuotta.

Arven päälle tatuoitaessa tulee kuvan tekemisessä edetä rauhallisesti ja hellin ottein varoen tekemästä tatuointia liian syvälle. Arpeutuneen ihon paksuus voi vaihdella ja se eroaa terveesta ihoalueesta myös musteen tarttumisen suhteen, sen vuoksi Arpien päälle tatuoiminen on hitaampaa ja vaatii vielä enemmän tarkkuutta kuin arpeutumattoman ihoalueen tatuoiminen. Koska arpien päälle tehty tatuointi voi  viedä enemmän aikaa, on se usein myös hiukan kalliimpi. Arpien päälle tehty tatuointi saattaa myös useammin vaatia ns. Touchup käynnin jolloin tatuoinnin jo parannuttua rauhassa käydään tatuointi vielä kerran läpi tasaten mahdolliset haaleammaksi jäänneet kohdat. Arpien päälle tatuoiminen voi tuntua kivuliaammalta kuin arpeutumattoman ihoalueen tatuoiminen.

Arpien päälle tatuoitaessa luonnokseen vaikuttaa se halutaanko arpi peittää kokonaan vai riittäkö katsojan huomion ohjaaminen ihossa olevaan kuvaan Arpien sijaan. Jotkut myös valitsevat korostaa arpia tatuoinnilla peittämisen sijaan. Jos arpi halutaan "peittää" on se helpointa tehdä kuvan struktuuria ja linjoja apuna käyttäen. Tasaisesta värialueessa arpi voi jopa enemmän esiin kuin ilman tatuointia.
Keskustele tatuoitsijasi kanssa toiveistasi.