Hoito-ohjeet

HOITO-OHJE
Kun tatuointi on valmis se puhdistetaan, rasvataan ja suojataan kelmulla tai haavakalvolla.

Jos käytössä on haavakalvo sitä voi pitää paikallaan 1-2 päivää. Kun kalvo on poistettu, tatuointi huuhdellaan haalealla vedellä ja kuivataan huolellisesti talouspaperilla tai puhtaalla pyyhkeellä. Kalvo irtoaa helpoiten ottamalla kiinni kalvon reunasta ja venyttämällä ihon suuntaisesti vähän kerrallaan. Haalea vesi voi auttaa kalvon irrottamisessa, kalvo onkin kätevä irrottaa suihkun yhteydessä. Älä laske kuumaa vettä tuoreen tatuoinnin päälle, sillä se sattuu.

Jos tatuoinnin päällä on kelmu, poista se parin tunnin kuluttua. Pese tatuointi haalealla vedellä ja halutessasi miedolla saippualla ,PH 5,5. Painele tatuointi kuivaksi.

Levitä ohut kerros voidetta esim.  Bepanthenia tai tatuoinnin hoitoon tarkoitetuttua voidetta. Hoitovoiteita on ostettavissa liikkeeltä. Voit myös käyttää pihkasalvaa,ihon ärtyisyyden helpottamiseksi. Huomioithan, että jos olet allerginen havupuille tai luonnonhartseille, pihkasalva voi aiheuttaa allergisenreaktion.

Pese tatuointi pari kertaa päivässä viikon ajan, rasvaa tatuointi pesun jälkeen. Jos tatuointi kuivuu ja kutiaa voit rasvata tatuointia kevyesti puhtain käsin myös pesujen välissä. Älä hukuta tatuointia liian paksuun rasvakerrokseen, ojut kerros riittää, sillä iho voi ärsyyntyä liiallisesta rasvaamisesta.

Käytä puhtaita vaatteita. Anna tatuoinnin hengittää mahdollisimman paljon ensimmäisen viikon aikana. Ensimmäiseksi yöksi voit laittaa tatuoinnin päälle kelmun. Kelmu ei ole välttämätön, jos pystyt nukkumaan niin ettei tatuointi tartu kiinni petivaatteisiin tai yöasuusi. Jos tatuointi tarttuu vaatteeseen tai lakanaan kiinni, katsele kangasvja irrota se mahdollisimman varovasti. Älä revi. Ensimäinen yön jälkeen älä enää peitä tatuointia kelmulla tai siteellä. Tatuointi on paranee paremmin saadessaan ilmaa. Voit suojata tatuointia lialta, hankaukselta ja auringolta teippaamalla irtohihan tms kangaspalan tatuoinnin suojaksi.

Ensimmäisinä päivinä tatuointi saattaa hiukan kirvellä sekä ihoa saattaa kuumottaa. Tulehduskipulääkkeitä voi ottaa lievittämään särkyä ja laskemaan tatuoidun turvotusta. Parin päivän kuluttua ihon pintaan muodostuu. rupea, anna sen irrota itsekseen. Jos rupea repii irti, kuvakin vaurioituu. Älä raavi tatuointia jos se kutiaa, jos on pakko, voit kevyesti läpsiä kutiavaa kohtaa.
Vältä raskasta liikuntaa ja hikoilua tatuoinnin parantuessa. Saunaan ei pidä mennä pariin viikkoon, uintia/kloorivettä tulee välttää niin kauan kuin tatuoinnin parantuminen on kesken ja aurinkoa sekä solariumin ainakin kuukauden.
Tatuoidun ihoalueen palautuminen täydellisesti vie aikaa ja parantuneenakin alue pitäisi kesällä muistaa rasvata suojavoiteella.

Kuvan lopullinen olemus tulee esiin vasta kun kuva on rauhassa saanut parantua. Parantumisprosessin aikaan kuvan tummuus ja värin tasaisuus muuttuun, varsinkin ensimmäisten viikkojen aikaan. Kuvan viimeistelyn tarpeen näkee kun tatuointi on täysin parantunut noin kuukauden kuluttua sen teettämisestä.

Ongelmatilanteissa ota tatuoitsijaan yhteyttä.