Toiminta ideologia ja tatuoinnin suunnittelu

Taide kuuluu kaikille, ikään, kokoon, sukupuoleen tai yhteiskunnalliseenasemaan katsomatta. Taidetta on kaikkialla; luonnossa, gallerioissa, kaduilla, mainoksissa ihoillamme. Taiteen tehtävä on herättää tunteita ja pysäyttää ihminen kiireen keskellä miettimään elämäänsä ja sen tarkoitusta sekä seurausta. Taiteen tehtävänä on luoda yhteyksiä, herättää uusia ajatuksia. Taiteen tehtävä ei ole miellyttää eikä se ole aina kaunista. Taiteen tehtävä on herättää jotain uutta. Siksi minä teen taidetta.


Myös tatuoinnit ovat taidetta, taidetta ihmisen iholla. Tatuoinnit kertovat tarinaa ajatuksista, muistoista, eletystä elämästä, unelmista. Tatuoinnit ovat kantajansa näköisiä. Se mikä yhtä miellyttää ei sovi toiselle. Tatuoinnit ovat yksi kanava henkilökohtaiseen ilmaisuun. Joillekin tatuoinneista on syvä merkitys ja niiden taustalla on tarina. Toiselle ne ovat esteettisesti silmää miellyttäviä kuvia. Jollekin tatuoinnit ovat keino herättää ajatuksia muissa.
Tatuointia suunnitellessa koitan löytää yhteisen vision tatuoitavan kanssa siitä mitä tatuointi hänelle merkitsee ja miltä hän haluaa sen näyttävän. Keskustellessa koitan saada kiinni tyylistä jota asiakas toivoo ja koota aiheista asiakkaan visioon perustuvan toimivan kokonaisuuden. Tuon omia ideoitani esille suunnitteluprosessia, mutta kunnioittaen tatuoitavan toiveita, jonka ihoa tatuointi toteutuessaan
koristaa mahdollisesti loppuelämän. Tavoitteena on tehdä alustava luonnos joka miellyttää sekä tekijää että tatuoinnin tilaajaa. Kun alustava luonnos on valmis ja hinta-arviosta on päästy yhteisymmärrykseen, varataan aika tatuoinnille. Lopullisen luonnoksen piirrän, kun aika tatuoinnille on varattu ja vahvistettu varausmaksulla.
Jos tatuoinnin ottaminen mietityttää, voi tatuointi ajan varaamisen tehdä myöhemmin, kun on rauhassa harkinnut asiaa.

Miten tähän on tultu?


Taustalla on taidekoulu opinnot, ja nyt 15 vuotta kuvataiteilijana.. siinä sivussa liiketalousopinnot, toimimista erilaisissa työympäristössä ja ohjelmistojen parissa, kulttuurialalla, koulumaailmassa, äitinä, asiakaspalvelussa, tapahtumissa, avustajantyössä jne.
Olen ollut polullani oppimassa taiteesta, elämästä, raatamisesta ja jaksamisesta, erilaisten ihmisten ymmärtämisestä ja heidän kanssaan toimeentuklemisesta, olen oppinut olemaan, käyttäytymään ja kuuntelemaan, olen oppinut jopa kirjanpitoa! Olen venynyt arvomaailmassani ja boheemiudessani jopa liiketaloussuunnitelman tekemiseen asti ja oppinut laskemaan rahoja vaikken siitä pidäkään. Olen oppinut säästäväiseksi ja nokkelaksi.

Läsnä käsityöläisen ja taidealan yrittäjän elämässä on jatkuvan taloudellisen epävarmuuden sietäminen. Mutta niin on myös intohimo tekemiseen. Ensimmäisen kerran kun otin tatuointikone käteeni ymmärsin että vihdoin löysin oikean välineen kuvilleni. Sitä on seurannut vuosien oppimisprosessi tatuointitaiteen parissa. Välineiden käytön opiskelu sekä uusien tyylien ja mahdollisuuksien tutkiminen.

Onneksi polku ei tule loppumaan kesken, aina on jotain uutta edessä